Make IT Work
Jouw website, van A tot Web

Nieuws

Archief: 

Minder spam - ook in jouw echte brievenbus!

Bovendien is het beter voor het milieu

28 aug

Ondanks het internet, e-mail en on-line kranten, blijft de jaarlijkse papierberg toenemen.

Niets is aangenamer dan het lezen van de krant, een tijdschrift of een goed boek. Ook brieven, kaartjes en tekeningen zijn moeilijk te vervangen. Reclameblaadjes daarnetegen zijn echter enkel nuttig voor wie er graag in snuistert en er de tijd kan voor nemen. Wanneer je jouw reclameblaadjes ongeopend bij het afval gooit, betekenen ze een onnodige verontreiniging van het milieu. Spam dus. Maar dan in jouw echte brievenbus.

Wist je dat je zeer eenvoudig al dit overbodige papier kan vermijden?

Ongeadresseerd reclamedrukwerk

Kleef een antireclamesticker op uw brievenbus. Daarmee kunt u ook aangeven of u nog gratis huis-aan-huis-bladen (gratis pers) wenst of niet. U kunt zo'n sticker gratis aanvragen bij uw gemeente of bij uw intercommunale. Op de website van Fost Plus kunt u met uw postcode snel de contactgegevens vinden.

U kan kiezen tussen een sticker waarbij u nog wel de gratis regionale pers ontvangt, maar niet langer de reclameblaadjes, of een sticker waarmee u beide niet langer ontvangt.

Geadresseerd reclamedrukwerk

Contacteer de afzender en vraag om u te schrappen uit het klantenbestand of de verzendlijst.

Als u geen reclamedrukwerk op naam meer wil ontvangen dat u niet hebt aangevraagd, kunt u zich inschrijven op de Robinsonlijst.

Op zoek naar smartphone voor senioren?

Make IT Work testte onlangs de Doro 8035 smartphone

20 jun

Snake!Oude Samsung flip phoneWie heeft nog een van deze 'flip phones' gebruikt?

Wanneer je al wat jaren 'ervaring' hebt opgebouwd in het leven (en dus voor de jaren '80 geboren bent) heb je er ongetwijfeld nog eentje gehad. Misschien heb je er zelfs Snake op gespeeld? :-)

Onze subject-matter-expert, al enige jaren verdiend op pensioen, ook en... hij vond het stilaan tijd om zijn oude Samsung flip phone om te ruilen voor een smartphone.

 

Deels om 'mee te zijn met zijn tijd' en om ook eens iets te kunnen opzoeken op Google, maar stiekem vooral om de escapades van z'n kleindochter te kunnen volgen op WhatsApp of Facebook :-)

Maar...

...'al die smartphones zijn zo ingewikkeld!'
... 'ga ik alles kunnen lezen op dat schermpje?'
... 'mijn vingers willen niet zo goed mee'
... 'wat als ik vast zit?'

Allemaal eenvoudige maar belangrijke vragen en zorgen van iemand die een jaartje ouder wordt.

Gepassioneerd om technologie aan de man te brengen, vonden we dit een uitdaging, en na een grondig onderzoek kwam het relatief onbekende merk Doro in de spotlight van Make IT Work.

Doro!?

Bij Doro doen ze ze alles aan om senioren een betere levenskwaliteit te geven, en dit door gebruiksvriendelijke slimme telefoons te ontwikkelen. Geen onnodige luxe, als je weet dat we met z'n allen steeds ouder worden en er dus ook een steeds groter wordende groep senioren kent wiens gehoor, zicht en motoriek wat achteruit is gegaan...

Het missie statement van Doro vat het mooi samen:

'Vandaag de dag speelt ons leven zich voor een groot stuk af op onze smartphone en op het internet. Het is daar dat we met elkaar communiceren en omgaan met de buitenwereld. Bij Doro willen we iedereen de kans geven om daaraan deel te nemen. Daarom ontwikkelen wij gebruiksvriendelijke diensten en producten die het voor senioren eenvoudiger maken om in contact te blijven met vrienden en familie en om actief deel te nemen aan de samenleving, ondanks de problemen die zich vanaf een bepaalde leeftijd kunnen stellen.'

De Doro 8035 Smartphone

Doro 8035De Doro 8035 is geschikt voor zowel nieuwe als ervaren smartphonegebruikers.

Om hem te gebruiken kan je kiezen uit een traditionele Android-interface of een intuïtieve en gemakkelijk navigeerbare interface van Doro zelf. De Doro 8035 houdt bij welke functies u het meest gebruikt en is voorzien van Google Assistant, een effectieve persoonlijke assistent die reageert op uw stem.

De ingebouwde assistentieknop neemt rechtstreeks contact op met familie of hulpdiensten bij u in de buurt.

Bij Doro vinden ze voorts dat iedereen de kans moet krijgen om goed te leven, zonder zich bepaalde dingen te moeten ontzeggen. Ouder worden is een volwaardig deel van het leven, dat men autonoom en veilig moet kunnen beleven.

 

Bron: https://www.doro.com/nl-be

Conclusie

De Doro 8035 is de ideale smartphone voor senioren:

 • (zeer) intuitief te gebruiken, mede door de speciale helpknoppen en vereenvoudigde schermen
 • Doordat alle onnodige toeters en bellen verstopt blijven, voelt alles duidelijk en eenvoudig aan
 • Het scherm kan worden ingesteld met (extra) grote lettertypes, waardoor alles duidelijk leesbaar blijft
 • Dankzij de integratie met Google Assistant kunnen gebruikers met de stem SMS (of Whatsapp!) berichten inspreken
 • De ingebouwde Teamviewer functie laat toe vanop afstand mee te kijken en te helpen

Het toestel is bovendien gunstig geprijsd. Het is dan ook geen krachtpatser, maar senioren hebben geen nood aan super snelle smartphones, want zij hebben nog zeker één eigenschap die de jongere generatie stilaan vergeet: zij hebben tijd :-)

Make IT Work kan u helpen bij de aanschaf van een Doro toestel.

Interesse? Laat het ons weten! 

Upgrade jouw Google Chrome browser meteen!

Gevaarlijke fout ontdekt in webbrowser

07 mrt

Gevaarlijke fout ontdekt in webbrowser: ‘update Chrome meteen’

Google raadt gebruikers aan om hun internetbrowser Chrome onmiddellijk te updaten naar de laatste versie. Deze week werd er namelijk een gevaarlijk beveiligingslek ontdekt in de browser, dat heel eenvoudig kan worden misbruikt door hackers. Het volstaat om naar een website te surfen om hackers volledige toegang te verschaffen tot heel jouw PC of smartphone!

De ernst van de kwetsbaarheid is door Google als 'High' bestempeld en bevestigde dat het lek reeds actief misbruikt wordt door hackers. Google dichtte het beveiligingslek op 1 maart, maar gaf toen toen nog geen details over het probleem of de aanval. Het bedrijf wil weinig loslaten over de bug tot de meeste gebruikers de recentste versie van de Chrome-browser gebruiken, en dus niet meer kwetsbaar zijn.

Gisteren plaatste Google een update waarin de internetgigant laat weten dat er een exploit voor de kwetsbaarheid beschikbaar is.

Het gaat in dit geval om kwetsbaarheden waardoor een aanvaller code binnen de context van de browser had kunnen uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder.

Justin Schuh, baas van de security-afdeling van Chrome, waarschuwde zijn volgers voor de bug via Twitter. Hij voegde eraan toe dat ze best niet wachten met een update. “Serieus, update je Chrome-installaties... Zo ongeveer nu meteen.”

Hoe update je Chrome?

Al onze beveilgde websites sneller en nog veiliger!

Onze webhosting ondersteunt nu HTTP/2

15 feb

Het HTTP(S) protocol wordt door jouw browser gebruikt om (beveiligde) websites te raadplegen. Dit werd reeds in januari 1997 geïntroduceerd, en eerlijk gezegd voldoet versie 1.1 niet meer voor de huidige digitale wereld.

Net daarom werd HTTP/2 ontwikkeld: Het grote verschil zit hem in de manier hoe de data wordt neergezet en verstuurd tussen de browser en webserver. In plaats van dat de browser voor iedere actie een request aan de server stuurt, stuurt de server na één request álle data mee naar de browser.

Als de server bijvoorbeeld ziet dat iemand een artikel wil lezen, ‘weet’ de server dat er ook die afbeelding bijhoort. Voorheen werden die elementen per stuk aangevraagd. Door ze te bundelen, reduceert het aantal requests en responses aanzienlijk, waardoor de website aanzienlijk sneller zal reageren. Bovendien forceert HTTP/2 het gebruik van SSL, meerbepaald TLS, waardoor de website nog beter beveiligd wordt.

HTTP/2 wordt voor alle beveiligde websites actief

Het duidelijk dat HTTP/2 heel wat voordelen biedt, en daarom beslistte Make IT Work om voor alle beveiligde websites HTTP/2 in te schakelen. De websites die nog niet beveiligd worden, zullen gaandeweg worden omgeschakeld naar HTTPS en ineens HTTP/2 ondersteuning krijgen.

Wat moet u doen als klant?

Niets! De omschakeling naar HTTPS en nadien HTTP/2 is volledig transparant en... GRATIS!

Hoe kan je zien of jouw website HTTP/2 ondersteunt?

Je hebt waarschijnlijk het groene hangslotje reeds ziet staan in de adresbalk?

Hierdoor weet je dat jouw website reeds beveiligd werd met een SSL certificaat, en dus HTTPS ondersteunt. Wel, alle HTTPS websites, gehost bij Make IT Work, ondersteunen nu ook HTTP/2!

 

Lees meer over HTTP/2 op Wikipedia

Werd de pagina niet gevonden? Net zoals vele kinderen!

Misschien vinden we dit kind dan wel!

22 jan

Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist.

Make IT Work wil hier een handje helpen, en werkt daarom mee met het notfound.org initiatief, ondersteund door Childfocus.

We zorgden er alvast voor dat er een foto van een vermist kind wordt getoond wanneer een bezoeker op een niet-bestaande '404 Not Found' pagina terechtkomt op onze website.

Probeer het eens: Zo vinden we hen samen terug

Meer info?

Childfocus NotFound.org

Wens je dit ook op jouw website?

Ik wil ook een notfound.org 404 pagina 

Gigantische lijst paswoorden opgedoken

Is mijn paswoord veilig?

16 jan

Met de regelmaat van de klok worden er bedrijven gehacked of worden er verzamelingen gestolen e-mailadressen en paswoorden gelekt.

Recrnt nog ontdekte security specialist Troy Hunt een gigantische lijst met maar liefst 773 miljoen unieke e-mailadressen en 21 miljoen unieke wachtwoorden. Deze verzameling, netjes gerangschikt en te koop aangeboden op hacker-websites, bevat gegevens die in eerdere hacks werden gestolen.

Het bestand van 87 Gigabytes bevat zo maar even 1,160,253,228 (inderdaad 1.1 miljard) unieke combinaties van e-mailadressen en paswoorden!

Artikel op Troyhunt.com Artikel op HLN.be

Ongeveer 140 miljoen e-mailadressen in deze verzameling zijn 'nieuw', en werden niet eerder gevonden in oudere lijsten met gestolen informatie.

Moet ik mij nu zorgen maken?

Niet onmiddelijk, al raad ik wel aan om hieronder te controleren of jouw e-mail adres in de lijst staat en of jouw paswoord snel geraden kan worden.

Staat jouw e-mail adres op de lijst?

Controleeer op deze website of jouw e-mailadres voorkomt in de lijst.

  Check jouw e-mailadres

Voorbeeld:

 • Mijn eigen e-mailadres: Inderdaad,... heeft 7 hits. Gelukkig verander ik zeer frequent al mijn paswoorden, en is er geen probleem :-)

Staat jouw paswoord op de lijst?

Met onderstaande link kan je checken hoe frequent paswoorden voorkomen.

  Check jouw paswoord

Voorbeelden:

 • 'password': 3.645.804 x
 • '123': 1,023,001 x
 • 'stefke': 337 x
 • 'topsecret': 16,684 x
 • 'de koe staat in de wei': niet

Hoe sterk is jouw paswoord?

Hier kan je heel eenhoudig testen hoe snel jouw paswoord kan worden geraden door een hacker.

  Controleer een paswoord

Voorbeelden:

 • 'password': onmiddelijk
 • '123': 25 nanoseconden
 • 'stefke': 8 milliseconden
 • 'topsecret': 2 minuten
 • 'de koe staat in de wei': een quintillioen jaar (een 1 met 18 nullen)
Alhoewel de website een sterke beveiligingstechniek (k-Anonymity), raad ik aan om niet jouw échte paswoorden te testen. Test bijvoorbeeld met een stukje van jouw paswoord of gebruik een oud paswoord dat je niet meer gebruikt.

Wij bieden zelfs hulp van op afstand op jouw smartphone!

Teamviewer QuickSupport for Android of Apple iOS

10 jan

Wij bieden ondersteuning voor onze klanten, bvb. met de instellingen voor e-mail op hun smartphone.

Indien gewenst kunnen wij van op afstand tijdelijk controle nemen van uw smartphone.

Met de gratis app TeamViewer QuickSupport kan dit op een veilige manier en onder volledige controle van de eigenaar van de smartphone (u bepaalt wanneer en of we mogen vanop afstand mogen inloggen).

Download

Teamviewer Quick Support for Android  Teamviewer Quick Support for iPhone

 

Teamviewer

Hoeveel kost een website?

Een van de meest gestelde (en terechte) vragen

06 jan

Er zijn verschillende factoren die de kostprijs van een website bepalen:

Het Doel

Allereerst dien je te bepalen wat de doelstellingen zijn van de website. Denk eerst aan 'Waarom?', en nog niet aan 'Hoe zal de website er uit zien?'
Is de website louter een online visitekaartje? Wens je een portfolio van producten of diensten tonen aan potentiele klanten? Wil je nieuwe leads genereren? Wens je zaken on-line te verkopen?

Denk ook even aan jouw doelgroep: Leeftijd, geografie, taal en interesses.

Al deze vragen moeten in het begin van het proces beantwoord worden, en dienen als input voor een digitale strategie. Indien er reeds een bestaande website is, doen wij een analyse van de bestaande website.

Het spreekt voor zich dat een online visitekaartje goedkoper zal zijn dan een webshop.

De Inhoud

Je mag de mooiste website hebben met de meest vooruitstrevende informatie-architectuur, als je niets te vertellen of te bieden hebt, dan zal je geen bezoekers ontvangen.

 • Tekst
  heb je geen tijd (of zin) om zelf teksten te schrijven? Make IT Work kan ook met copywriting helpen en er zo voor zorgen dat uw website interessante en voldoende inhoud bevat die niet alleen uw doelpubliek zullen aanspreken, maar ook goed scoren bij de zoekmachines.
 • Beeldmateriaal
  heb je nog geen professionele en geschikte foto's van gebouwen, personeel en/of producten en diensten? Make IT Work kan zorgen voor een professionele shoot.
Hoe meer materiaal u kan aanleveren, hoe goedkoper. Copywriting werk en fotoshoots nemen namelijk nogal wat tijd in, en... 'time is money'.

Structuur

Nu de doelstellingen duidelijk zijn en de inhoud gekend is, denken we samen na over de vragen:

Welke menu struktuur heb je nodig? Welke informatie staat waar en hoe zijn de verschillende pagina's aan elkaar gekoppeld? De antwoorden worden gedocumenteerd in de informatie-architectuur, en zal de look-and-feel van je website bepalen.

Een website met een complexe structuur, aparte subsites of verschillende soorten pagina's en interactieve onderdelen zijn perfect mogelijk, maar kosten natuurlijk meer dan een single-page structuur of een website waar alle pagina's sterk op elkaar gelijken en dezelfde template kunnen delen.

Ontwerp

In deze laatste stap gaan we samen bepalen hoe de website er gaat uit zien.

Je hebt misschien reeds een bestaande huisstijl of een stijlgids van een moederbedrijf waarop we ons kunnen baseren?

Indien dit nog niet het geval is, kan Make IT Work hierbij helpen. Dit kan dan ofwel via een bestaand grafisch ontwerp (thema of template), ofwel als maatwerk waarbij wij een visueel design maken, waarbij we rekening houden met digitale strategie en informatie architectuur.

Een commerciele template is goedkoper dan uitgebreid maatwerk.

Meer over Webdesign

Make IT Work bijscholing of loopbaanbegeleiding?

Nope, dat zij wij niet :-)

01 jan

Dat 'Make IT Work' een leuke naam, is dat weten wij al vele jaren :-)

Indien je hier terechtkomt, op zoek naar informatie over Make IT Work bijscholing of Make IT Work loopbaanbegeleiding, ben je niet op de juiste plaats.

Maar... misschien kunnen we je helpen met het bouwen van een website of het registreren van een domeinnaam?

Wij hebben een nieuw bankrekeningnummer

Actief vanaf 1 januari 2019

01 jan

Beste klanten,

Wij hebben een nieuw bankrekeningnummer, nl. BE40 1030 5865 5463 bij Crelan.

Betalingen die nog gebeuren op het oude nummer zullen worden teruggestort.
Mogen we u verzoeken om het bedrag dan naar de nieuwe rekening over te schrijven?

Bedankt,

Stef Andries
Zaakvoerder Make IT Work