Make IT Work
Jouw website, van A tot Web

Handige Links

Onderstaande handige links willen we jullie niet onthouden.

AI Calligrapher

AI-gegenereerde handgeschreven tekst

calligrapher.ai

Dead Link Checker

Met deze site kan je jouw website doorzoeken op "dead links", links naar pagina's of andere websites die er na verloop van tijd kunnen zijn.

Deadlinkchecker

DNS Belgium

Check de beschikbaarheid van domeinnamen of bekijk de registratiegegevens

DNS Belgium

GTmetrix

Analyseer de snelheid van een website en geeft advies over mogelijke verbeteringen

gtmetrix.com

MX Toolbox

Met MX Toolbox kan je verscheidene DNS zaken controleren, analyseren en bekijken. o.a.: Bekijk MX records, doe een DNS lookup, check IP's tegen blacklists, en kijk of ze correct geconfigureerd zijn, doe een mail test, en meer.

mxtoolbox.com

Ninite

Download en installeer alle gratis programma's en tooltjes in één keer... Zeer handig wanneer je bvb jouw PC opnieuw installeerde. Wij installeren meestal Firefox, Chrome, Thunderbird, Spotify, 7-Zip of WinRAR, LibreOffie, CutePDF, KeepPass en Filezilla

ninite.com

Norton Safe Web

Controleer of een website veilig is. Elke website krijgt een "OK" label wanneer hij veilig en te vertrouwen is.

Norton Safe Web

SPF Record Checker

Check of een SPF record geldig is, en bespaar zo een heleboel spam. Meer info over SPF

Check SPF records

Handleiding van het CMS systeem van Make IT Work

Deze handleiding legt uit wat de mogelijkheden zijn van het Content Management Systeem (CMS) dat Make IT Work ontwikkelde.

Handleiding

Handleiding van het Ledenplatform van Make IT Work

Deze handleiding legt uit wat de mogelijkheden zijn van het Ledenplatform(CMS) dat Make IT Work ontwikkelde. Deze web-based software vereenvoudigt en versnelt de ledenadministratie van verenigingen, waardoor een hele administratateve rompslomp vervalt.

Handleiding

Make IT Work bouwde tal van websites

Of het nu website zijn voor bedrijven of verenigingen, nieuwe sites of opfrissingen, Make IT Work maakt er steeds het beste van.

Bekijk de referenties

Trooper

Steun volledig gratis jouw favoriete vereniging met Trooper.

trooper.be

18e eeuwse Muntschat gevonden in Nieuwerkerken

Deze brochure van de hand van R. Van Laere en Rombout Nijssen gaat dieper in op Vlaanderens grootste muntschat met maar liefst acht- tot tien duizend munten die in de zomer van 2005 werd gevonden in Nieuwerkerken. In totaal werden maar liefst 25kg munten opgegraven. In de brochure wordt dieper ingegaan op de leeftijd en afkomst van de munten, maar er wordt ook dieper ingegaan over het gebruik en de toenmalige waarde van deze muntschat. Bron: https://www.romboutnijssen.be

Brochure over Muntschat in Nieuwerken (2007)

Determinatiepagina van de West-Frisiae 4 Metaaldetectorclub

De West-Frisiae 4 Metaaldetectorclub uit Westfriesland

http://wf4.nl

Instagram: Terra Belgica MD

David is een Vlaamse metaaldetectorist die zijn tofste vondsten op Instagram plaatst.

Instagram pagina van TerraBelgica

Instagram: Vens Metaldetecting

Mathieu is een gepassioneerde vlaamse metaaldetectorist

De Instagram pagina van Vens Metaldetecting

Kredda Metaaldetectie

Kris Van Den Berge biedt zijn diensten als metaaldetectorist aan bij oppervlaktedetectie, proefsleuven en opgravingen.

Facebook pagina

Lijst en foto's van Romeinse munten ter determinatie

Een handige lijst met alle Romeinse keizers, gerangschikt op jaartal.

Bodemvondsten.nl

Metaaldetecteren.nl Determinatiepagina

Nederlandse website met heel wat informatie en doorzoekbare determinatiepagina's

https://www.metaaldetecteren.nl/

Middeleeuws Metaal

Middeleeuws Metaal is een onderzoeksproject naar middeleeuwse metalen artefacten uit de Vlaamse steden. Het werd gefinancierd door het Agentschap Onroerend Erfgoed en gecoördineerd door de Vrije Universiteit Brussel (2020-2022).

De Databank met vondsten

Opel LIDAR portaal van Vlaanderen.be

LIDAR (LIght Detection And Ranging of Laser Imaging Detection And Ranging) gebruikt laserpulsen om de afstand tot objecten te meten. Hiermee wordt een puntenwolk gegenereerd, die met ongeëvenaarde precisie en dichtheid objecten en landschappen kunnen visualiseren; inclusief de ondergrondse verborgen structuren. Meer info

LInk naar de Kaarttoepassing op vlaandere.be

RAM 280: Goud voor de Goden

Rapportage Archeologische Monumentenzorg (RAM) presenteert in detail de resultaten van het onderzoek dat is uitgevoerd na de ontdekking van een schatvondst in 2019 door hobby-archeologen met metaaldetectoren. De vindplaats bevindt zich op het hoogste deel van de stuwwal van Ootmarsum, in het natuurgebied Springendal van Staatsbosbeheer bij Hezingen (in de provincie Overijssel).

RAM 280: Goud voor de Goden

Richtlijnen voor het reinigen van munten en penningen

Handige gids voor het reinigen van munten en penningen Bron: https://www.dnb.nl/media/wh5hggzl/reinigen-munten.pdf

Munten reinigen (Nationale Bank NL)

Vingerhoeden determineren

Vanaf de 14de eeuw werden de eerste vingerhoedjes met de hand gemaakt. Sommige zijn geslagen uit een plaat koper de anderen gegoten in een eenvoudige mal. Het is daarom niet vreemd dat deze vingerhoedjes er wat robuuster uit zien en dat de detaillering dus grover is. Het metaal waarvan ze zijn gemaakt is meestal ook dikker dan latere modellen.

metaaldetecteren.nl

Youtube Kanaal van TerraGermania

Hans aka "TerraGermania" is een enthousiaste Duitse metaldetectorist die toffe video's maakt, met oog voor detail en de natuuur. Zijn Instagram pagina: https://www.instagram.com/terragermania

TerraGermania on Youtube

Create new Support Request for problems with Hotmail email

When e-mails are being regarded as spam, you can open a support ticket.

Open Support ticket

HistOSM

HistOSM (histosm.org) is a WebGIS application and a map to visually explore historic objects stored in the OpenStreetMap database: historic information/sites. It's a WMS service run by the University of Heidelberg GIScience (Geoinformatics) Research Group

histsom.org

Old maps online

De website verleent online toegang tot 400 000 kaarten, die toebehoren aan tal van Europese en Amerikaanse instellingen. Men kan deze collectie niet alleen doorzoeken en filteren op basis van klassieke en kaartspecifieke metadatavelden, ook kan men een gebied afbakenen in een geobrowser waarvan men alle kaarten uit de collectie wenst te bekomen. Zo kan men als het ware naast tekstuele zoekopdrachten ook ruimtelijke queries uitvoeren.

oldmapsonline.org

OpenStreet MapHistorische kaarten

OpenStreetMap is een wereldwijde kaart die door vrijwilligers zoals jou gebouwd wordt. De data wordt gratis en met een open data licentie verdeeld. Het project heeft tot doel deze data in allerlei apps en toepassingen te zien verschijnen.

osm.be met Ferraris kaart

Raadpleeg de Ferrariskaart on-line

In opdracht van keizerin Maria Theresia (1717 - 1780) en keizer Jozef II (1741-1790, keizer en mederegent vanaf 1765) zijn de Oostenrijkse Nederlanden gekarteerd onder leiding van graaf de Ferraris. Het huidige België bestond toen grosso modo uit de Oostenrijkse Nederlanden (omvatte het Hertogdom Luxemburg, Hertogdom Brabant, Graafschap Henegouwen, Graafschap Vlaanderen), het Prinsbisdom Luik (dat tot het Heilige Roomse Rijk behoorde) en het Hertogdom Bouillon.

De Ferraris kaart

Erfgoedkaart.be

Op deze kaart kan je de erfgoedorganisaties in Vlaanderen en Brussel bekijken.

https://www.erfgoedkaart.be

Erfgoedverenigingen op de kaart

Heb je zin om je aan te sluiten bij een erfgoedvereniging? Wens je deskundige hulp bij opzoekingen, lokaal historisch onderzoek of het opstellen van een stamboom? Zoek je in de eigen regio een partner voor een erfgoedproject?

Histories.be

Heekundige kring Ter Palen uit Buggenhout

"Vandaag is het gisteren van morgen" Heemkring Ter Palen houdt zich bezig met de geschiedenis van de gemeente Buggenhout. De heemkring beschikt over een archief dat zich in het kasteel aan de Capelderij bevindt en maandelijks te raadplegen is.

www.terpalen.be

Heemkring Steenokkerzeel

De Heemkring ter Ham heeft tot doel het onderzoeken en het ontsluiten van het lokale erfgoed van Steenokkerzeel.

heemkringsteenokkerzeel.be

Heemkundige Kring de Semse

Heemkundige Kring de Semse werd gesticht in 1985 onder impuls van de gemeente Zemst. Het werkgebied omvat de vijf deelgemeenten van de fusie Zemst. Als naam van de heemkring werd de oudste in de archieven gevonden naam, 'de Semse' gekozen. Bij haar stichting werd de Semse ondergebracht in de Schranshoeve te Eppegem. Zij beschikte er over een vergaderlokaal, een cafetaria, een tentoonstellingszaal en een grote opslagruimte op de zolders.

desemse.be

Histories VZW

Histories is het aanspreekpunt voor iedereen met een passie en interesse voor genealogie, lokaal erfgoed/heemkunde en cultuur van alledag. Je kan bij ons terecht met al je vragen rond genealogie, lokaal erfgoed/heemkunde en cultuur van alledag. Ze hebben ook een werkrgroep rond bodemvondsten en metaaldetectie en ondersteunen oa. het MEDEA project, de vondstendatabank. Histories is een dienstverlenende organisatie voor erfgoedvrijwilligers en ondersteunt landelijke erfgoedpraktijken.

historiesvzw.be

Historisch Steenokkerzeel

Via deze webpagina willen wij aan ieder de mogelijkheid om kennis te maken met het rijke historisch patrimonium van Groot-Steenokkerzeel. Of het nu om onroerend, roerend, immaterieel of natuurlijk erfgoed gaat, uiteindelijk kom alles aan bod. Het is uiteraard een proces, aanvankelijk beperkt maar met een gestage groei in het vooruitzicht. Voor elke rubriek wordt gestart met een algemene toelichting.

historischsteenokkerzeel

Wiki pagina met lijst van Heemkundige Kringen

In Vlaanderen bestaan provinciale koepels die heemkundige kringen ondersteunen, op hun beurt overkoepeld door Histories vzw. Het Forum voor Erfgoedverenigingen is in 2012 opgegaan in Herita vzw, die zich bekommert om gebouwde monumenten, landschap en archeologie. Onderstaande geeft per provincie voorbeelden en is niet bedoeld een volledig overzicht te zijn.

Wiki pagina

Merovinger DNA

Na de melding van een toevalsvondst in Koksijde werd begin 2017 een Laat-Merovingische bewoning en grafveld opgegraven door het agentschap Onroerend Erfgoed. Het grafveld bestond uit 53 individuen waarop heel wat onderzoek werd verricht. Op de website vind je ook de gelijknamige podcast.

merovingerdna.be

21 Best Practices for Handling Passwords in Web Applications

Which is smarter? Breaking a lock or stealing the key?

https://betterprogramming.pub

IOED Brabantse Kouters

Een samenwerking van de gemeenten Asse, Grimbergen, Kraainem, Meise, Machelen, Merchtem, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst samen met het Regionaal Landschap Brabantse Kouters. Hierbij bundelen ze hun krachten om intergemeentelijk samen te werken rond bouwkundig erfgoed, landschap en archeologie. In mei 2023 erkende Matthias Diependaele, Vlaams minister bevoegd voor Onroerend Erfgoed, Erfgoed Brabantse Kouters, als intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst.

Website van IOED Brabantse Kouters

IOED Schelde Durme

Een onroerend erfgoedsamenwerking tussen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele die is ontstaan in de schoot van het Regionaal Landschap Schelde-Durme. De gemeenten worden ondersteund en werken aan een gezamenlijk beleid zodat het erfgoed in de regio beter kan bewaard worden voor de toekomst.

IOED Schelde Durme

Beeldoverlays maken in Google Earth

Je kan eenvouging ingescande kaarten als overlay op Google Earth leggen

Instructies

Livreiknopen determineren

Livreiknopen zijn knopen met hierop een (adellijk) familiewapen. Vooral in de 19de eeuw was het erg in de mode om de uniformen van personeel uit te rusten met dit soort knopen. De knopen zijn goudkleurig (messing / verguld) of zilverkleurig (verzilverd). Dit werd een beetje afgestemd op de kleuren van het familiewapen. https://www.metaaldetecteren.nl/2020/09/09/livreiknopen

colchestertreasurehunting.co.uk

 

4340 

Laat jij jouw review na? Google Facebook