Make IT Work
Beveilig de email-notificaties van My eBox

Nieuws

Archief: 

Beveilig de email-notificaties van My eBox

Stel een individuele afbeelding in om frauduleuze e-mails te herkennen

13 aug 2023

eBox is de gratis en beveiligde elektronische brievenbus of een verzamelpunt waarin u al uw overheidsdocumenten veilig digitaal kunt ontvangen, bewaren en beheren. U kunt uw persoonlijke berichten in de eBox activeren en nadien raadplegen via het portaal www.mye-box.be.

Er circuleren echter heel wat valse emails die zogezegd van My eBox afkomstig zijn.

U kan in My eBox uw e-mailnotificaties personaliseren door een persoonlijke roepnaam en een individuele afbeelding te kiezen. Zo kunt u een onderscheid maken tussen e-mailnotificaties van My eBox en frauduleuze e-mails. Alleen u kunt weten welke persoonlijke afbeelding u hebt gekozen.

Lees het artikel over dit onderwerp

 

Wat moet je doen als je toch zo'n valse e-mail ontvangt?

Klik vooral niet op de link in deze e-mail, en geef in geen enkel geval uw bankgegevens door.

Rapporteer deze phishing mail aan het Centrum voor Cybersecurity (CCB) door hem door te sturen naar [email protected]. Het CCB is op de hoogte, onderzoekt deze e-mails en zal maatregelen nemen om andere burgers te beschermen tegen deze praktijk.

Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) biedt ook een overzicht aan van de actuele situatie, somt enkele tips op om frauduleuze e-mails te leren herkennen en stelt een test voor om uw waakzaamheid te controleren bij verdachte berichten.

Lees er alles over

 

610278 

Laat jij jouw review na? Google Facebook