Make IT Work
Wat is Iron Bias?

Nieuws

Archief: 

Wat is Iron Bias?

De instelling waarmee de detector een doel als ijzer identificeert

27 aug 2021

De Iron Bias-functie is alleen beschikbaar wanneer de Equinox in multifrequentie werkt. De instelling is niet beschikbaar in modi met één frequentie. Gebruik de knop Accepteren/Weigeren om te schakelen tussen FE en FE2 zodra u de functie hebt geopend.

De Iron Bias-instelling past de waarschijnlijkheid aan dat de detector een doel als ijzer identificeert als het zowel ferro- als non-ferrosignalen presenteert.

Alle ferro doelen produceren een combinatie van een ferro en non-ferro respons. Grote ferro-doelen kunnen zelfs een sterkere non-ferro-respons vertonen. Ook kan een ijzerhoudend doelwit naast een niet-ijzerhoudend doelwit een vergelijkbare respons produceren.

De Iron Bias Setting biedt enige controle over de Target ID-respons. Een lagere Iron Bias-instelling zorgt ervoor dat de natuurlijke respons domineert, wat betekent dat het doelwit waarschijnlijker wordt geclassificeerd als een non-ferro doelwit. Een hogere instelling vergroot de kans dat het doelwit als ijzer wordt geclassificeerd.

  • De instelling Iron Bias heeft een bereik van 0 tot 9.
  • Iron Bias is alleen beschikbaar als de werkfrequentie Multi is.
  • Iron Bias-aanpassing is lokaal; alleen het huidige zoekprofiel in de detectiemodus wordt beïnvloed door wijzigingen in deze geavanceerde instelling.
In omgevingen met veel ijzerafval wordt een hogere Iron Bias aanbevolen om ze te maskeren. In gebieden waar u geen non-ferro doelen onder het ijzerafval wilt missen, wordt een lagere instelling aanbevolen. Hierdoor zullen meer ferro-doelen worden gedetecteerd en geïdentificeerd als wenselijke non-ferro-doelen.

Iron Bias-instelling aanpassen

  1. Gebruik de knop Instellingen om naar Herstelsnelheid te navigeren in het menu Instellingen.
  2. Houd de knop Instellingen 2 seconden ingedrukt. Er verschijnt een lijn onder het pictogram Herstelsnelheid om aan te geven dat u de instelling Iron Bias hebt geselecteerd, en 'FE' verschijnt op het frequentiedisplay.
  3. Druk op de min (–) en plus ( ) toetsen om de Iron Bias te verlagen of te vergroten. Aanpassingen worden automatisch opgeslagen.
  4. Door lang op de knop Instellingen te drukken, keert u terug naar de instelling Herstelsnelheid.
 

 

595367 

Laat jij jouw review na? Google Facebook