Make IT Work
Al onze beveilgde websites sneller en nog veiliger!

Nieuws

Archief: 

Al onze beveilgde websites sneller en nog veiliger!

Onze webhosting ondersteunt nu HTTP/2

15 feb 2019

Het HTTP(S) protocol wordt door jouw browser gebruikt om (beveiligde) websites te raadplegen. Dit werd reeds in januari 1997 geïntroduceerd, en eerlijk gezegd voldoet versie 1.1 niet meer voor de huidige digitale wereld.

Net daarom werd HTTP/2 ontwikkeld: Het grote verschil zit hem in de manier hoe de data wordt neergezet en verstuurd tussen de browser en webserver. In plaats van dat de browser voor iedere actie een request aan de server stuurt, stuurt de server na één request álle data mee naar de browser.

Als de server bijvoorbeeld ziet dat iemand een artikel wil lezen, ‘weet’ de server dat er ook die afbeelding bijhoort. Voorheen werden die elementen per stuk aangevraagd. Door ze te bundelen, reduceert het aantal requests en responses aanzienlijk, waardoor de website aanzienlijk sneller zal reageren. Bovendien forceert HTTP/2 het gebruik van SSL, meerbepaald TLS, waardoor de website nog beter beveiligd wordt.

HTTP/2 wordt voor alle beveiligde websites actief

Het duidelijk dat HTTP/2 heel wat voordelen biedt, en daarom beslistte Make IT Work om voor alle beveiligde websites HTTP/2 in te schakelen. De websites die nog niet beveiligd worden, zullen gaandeweg worden omgeschakeld naar HTTPS en ineens HTTP/2 ondersteuning krijgen.

Wat moet u doen als klant?

Niets! De omschakeling naar HTTPS en nadien HTTP/2 is volledig transparant en... GRATIS!

Hoe kan je zien of jouw website HTTP/2 ondersteunt?

Je hebt waarschijnlijk het groene hangslotje reeds ziet staan in de adresbalk?

Hierdoor weet je dat jouw website reeds beveiligd werd met een SSL certificaat, en dus HTTPS ondersteunt. Wel, alle HTTPS websites, gehost bij Make IT Work, ondersteunen nu ook HTTP/2!

 

Lees meer over HTTP/2 op Wikipedia

 

619384 

Laat jij jouw review na? Google Facebook