Nieuws
Stuur jouw leden automatisch een verwelkomingsmailtje
Een gepersonaliseerd berichtje voor nieuwe en terugkerende leden!
15 augKen je dat gevoel?
Elk werkingsjaar ben je enerzijds blij dat je weer een aantal nieuwe leden mag verwelkomen, maar tegelijk mag je niet vergeten om hen een heel pak praktische info door te sturen en vragen te beantwoorden zoals: 'Waar gaan de lessen door?', 'Kan ik een aantal lessen komen proberen?' of 'Wat houden de lessen in voor deze leeftijdsgroep?'.
Het komt allemaal bovenop het werk dat je al hebt om het jaar op te starten en je wil natuurlijk niemand vergeten...
De welkomstmails
Hoe handig zou het zijn dat je een aantal sjabloon-mailtjes hebt klaar staan met een welkomstwoordje, wat praktische info en een aantal antwoorden op vragen die je verwacht? Met aparte teksten voor nieuwe en bestaande leden of zelfs leiding/trainers?
Dit is exact waaarom we de Ledenbeheer module 'Welkomstmails' bouwden!
Je kan per groep bepalen of je al dan niet een welkomstmail wil sturen. Indien deze optie geactiveerd is, zal er elk uur gechecked worden of er iemand nieuw lid werd, om dan automatisch deze welkomstmails te verzenden.
Je hebt helemaal geen website nodig. Of toch?
Twee misverstanden over het bouwen van een eigen website
24 novMisverstand #1: een eigen website is overbodig
Met alle social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter, Youtube ben je toch al voldoende online aanwezig, niet? Wel, neen. Heel eigen aan social media platformen is dat het zeer volatiele informatie is... Jouw posts en foto's verschijnen en verdwijnen tussen de massa aan andere berichten.
Bied een rustige haven
Het is superbelangrijk om voor jouw bedrijf of vereniging ook een 'rustige haven' te voorzien waar (toekomstige) klanten of leden op één centrale plaats alle informatie kunnen terugvinden.
Vermijd dat ze jouw boodschap missen doordat het verloren gaat op hun drukke tijdlijn...
Bonusvraag: Welk adres zouden jouw klanten of leden het eenvoudigst onthouden of wil jij op jouw bestelwagen schilderen?
http://www.Facebook.be/jouw-bedrijf-254 of http://www.jouwbedrijf.be
Misverstand #2: een eigen website is heel duur
Dat is helemaal niet zo. Door slim gebruik te maken van de moderne technologie kunnen we bij Make IT Work snel en goedkoop een website op maat bouwen!
Bovendien weten we dat het gros van de bezoekers mobiel werkt op kleine schermen. Daarom zorgen wij steeds dat jouw site er goed uitziet op zowel de smartphone als de PC.
Een mooie website heb je al voor een paar honderd euro!
Naast deze eenmalige kost voor de bouw van de website betaal je tenslotte nog jaarlijks een bijdrage om jouw website in de lucht te houden. All-inclusive: domeinnaam, hosting, e-mail, updates. Een factuur per jaar, zonder zorgen.
Dankzij onze CMS software kan je zelf jouw website up-to-date houden, zonder dat je ons steeds dient te contacteren om iets aan te passen. Ook hier bespaar je.
Laat het bouwen van uw website over aan ons, zodat u zich kan focussen op uw werking
Make IT Work kan je helpen bij de bouw van jouw website, en neemt de complexiteit van het bouwen en onderhouden van een website weg. Als je kan werken met Word of webmail, kan je jouw eigen website beheren!
Wij bouwen websites Over ons Ledenplatform Vraag een gratis prijs aan
Wij zijn Make IT Work. Al 20 jaar maken wij websites alsof ze voor onszelf zouden zijn. Wij maken uw website!
Onze webmail werd geupgraded
Hoe kan je deze activeren?
11 meiReeds jaren bieden we bij onze hostingpakketten ook e-mailadressen aan.
Naast de forwards waarbij e-mail naar jouw privé adres wordt doorgestuurd en de klassieke toegang via jouw e-mailprogramma op jouw PC (Thunderbird, Outlook, ...) of smartphone, bieden we ook webmail aan.
Deze webmail zit in een nieuw jasje. Het ziet er niet alleen beter uit, het werkt ook vlotter, ook op jouw smartphone.
Hoe kan je de nieuwe lay-out activeren?
- Ga naar https://webmail.makeitwork.be
- Log in met jouw e-mailadres en paswoord
- Klik rechtsboven op 'Settings (Instellingen)'
- Klik dan op 'User Interface (Gebruikersinterface)'
- Kies de stiijl 'Elastic'
- Klik op 'Save (Opslaan)'
Train jouw e-mail software om beter Spam te herkennen
Maak jouw spamfilter slimmer!
18 mrtBlijven die irritante Spamberichten bij jou ook toestromen in jouw mailbox?
Door slim om te gaan met Spam berichten kan jij niet alleen jouw eigen mailbox cleaner houden, maar ook andere mensen helpen!
Het is belangrijk dat jij via jouw e-mail programma de juiste feedback geeft aan de spamfilter van onze mailserver. Zo kan hij leren wat effectief ongewenste e-mail is ('Spam') maar ook welke berichten verkeerdelijk als als ongewenst worden herkend ('ham').
In dit artikel spreek ik over 'Spam', maar in jouw e-mail programma kan dit ook 'Junk' of 'Ongewenste Mail' heten...
Dit kan je doen door de twee onderstaande eenvoudige regels toe te passen.
Door deze twee eenvoudige acties zal onze spamfilter alle inkomende mail beter herkennen als 'Spam' of 'Ham', en dit niet enkel voor jou maar ook voor alle andere gebruikers!
1) Laat weten wanneer een bericht foutief als spam herkend wordt
Het gebeurt dat e-mails verkeerdelijk als spam worden aanzien en toch terechtkwamen in jouw Spam map.
Duid ze zeker aan als 'niet spam' zodat de spamfilter ze de volgende keer als dusdanig zal herkennen. Het bericht zou dan ook automatisch moeten worden verplaatst naar jouw inbox.
In onze Webmail
In Telenet Webmail
2) Laat weten wanneer spamberichten niet herkend worden
Het kan ook zijn dat spam berichten niet als ongewenste mail worden herkend en toch in jouw Inbox terechtkomen.
Je moet je deze berichten expliciet als 'Spam' aanduiden. De software zou dan de mail(s) naar jouw Spam map moeten verhuizen.
In onze Webmail
Verwijder de berichten pas wanneer ze in de Spam map zitten! Verwijder ze vooral NIET uit jouw Inbox zonder ze eerst als 'spam' aan te duiden en te verhuizen naar jouw Spam map. Alleen zo kan de spamfilter het correct leren.
Wist je trouwens dat het woordje 'Spam' afkomstig is van een sketch van Month Python?
'Spam' is een afkorting voor spiced ham. Het woord staat intussen synoniem voor ongevraagde e-mail.
In een hilarische sketch van Monty Python kan een echtpaar in een restaurant alleen maar gerechten bestellen op basis van spam (spiced ham), wat trouwens een zeer lage voedingswaarde heeft en echt niet lekker is. Net zo inhoudsloos en smakeloos als... ongevraagde e-mailberichten.
Tips om het veilig te houden tijdens het e-mailen
Een aantal tips & truuks over veilig e-mailen
18 novKrijg je veel spam- en phishingmails in jouw mailbox?
Vermijd dat je mailadres op een lijst terechtkomt die door spammers of phishers wordt gebruikt
Ik krijg veel spam in mijn mailbox
Wat kan je doen om spam te verminderen ?
Hoe kan je leren valse mails te herkennen?
Tip: Stuur verdachte berichten naar [email protected]
Meld verdachte e-mailsMinder spam - ook in jouw echte brievenbus!
Bovendien is het beter voor het milieu
28 augOndanks het internet, e-mail en on-line kranten, blijft de jaarlijkse papierberg toenemen.
Niets is aangenamer dan het lezen van de krant, een tijdschrift of een goed boek. Ook brieven, kaartjes en tekeningen zijn moeilijk te vervangen. Reclameblaadjes daarnetegen zijn echter enkel nuttig voor wie er graag in snuistert en er de tijd kan voor nemen. Wanneer je jouw reclameblaadjes ongeopend bij het afval gooit, betekenen ze een onnodige verontreiniging van het milieu. Spam dus. Maar dan in jouw echte brievenbus.
Wist je dat je zeer eenvoudig al dit overbodige papier kan vermijden?
Ongeadresseerd reclamedrukwerk
Kleef een antireclamesticker op uw brievenbus. Daarmee kunt u ook aangeven of u nog gratis huis-aan-huis-bladen (gratis pers) wenst of niet. U kunt zo'n sticker gratis aanvragen bij uw gemeente of bij uw intercommunale. Op de website van Fost Plus kunt u met uw postcode snel de contactgegevens vinden.
U kan kiezen tussen een sticker waarbij u nog wel de gratis regionale pers ontvangt, maar niet langer de reclameblaadjes, of een sticker waarmee u beide niet langer ontvangt.
Geadresseerd reclamedrukwerk
Contacteer de afzender en vraag om u te schrappen uit het klantenbestand of de verzendlijst.
Als u geen reclamedrukwerk op naam meer wil ontvangen dat u niet hebt aangevraagd, kunt u zich inschrijven op de Robinsonlijst.
Al onze beveilgde websites sneller en nog veiliger!
Onze webhosting ondersteunt nu HTTP/2
15 febHet HTTP(S) protocol wordt door jouw browser gebruikt om (beveiligde) websites te raadplegen. Dit werd reeds in januari 1997 geïntroduceerd, en eerlijk gezegd voldoet versie 1.1 niet meer voor de huidige digitale wereld.
Net daarom werd HTTP/2 ontwikkeld: Het grote verschil zit hem in de manier hoe de data wordt neergezet en verstuurd tussen de browser en webserver. In plaats van dat de browser voor iedere actie een request aan de server stuurt, stuurt de server na één request álle data mee naar de browser.
Als de server bijvoorbeeld ziet dat iemand een artikel wil lezen, ‘weet’ de server dat er ook die afbeelding bijhoort. Voorheen werden die elementen per stuk aangevraagd. Door ze te bundelen, reduceert het aantal requests en responses aanzienlijk, waardoor de website aanzienlijk sneller zal reageren. Bovendien forceert HTTP/2 het gebruik van SSL, meerbepaald TLS, waardoor de website nog beter beveiligd wordt.
HTTP/2 wordt voor alle beveiligde websites actief
Het duidelijk dat HTTP/2 heel wat voordelen biedt, en daarom beslistte Make IT Work om voor alle beveiligde websites HTTP/2 in te schakelen. De websites die nog niet beveiligd worden, zullen gaandeweg worden omgeschakeld naar HTTPS en ineens HTTP/2 ondersteuning krijgen.
Wat moet u doen als klant?
Niets! De omschakeling naar HTTPS en nadien HTTP/2 is volledig transparant en... GRATIS!
Hoe kan je zien of jouw website HTTP/2 ondersteunt?
Je hebt waarschijnlijk het groene hangslotje reeds ziet staan in de adresbalk?
Hierdoor weet je dat jouw website reeds beveiligd werd met een SSL certificaat, en dus HTTPS ondersteunt. Wel, alle HTTPS websites, gehost bij Make IT Work, ondersteunen nu ook HTTP/2!
Werd de pagina niet gevonden? Net zoals vele kinderen!
Misschien vinden we dit kind dan wel!
22 janAlleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist.
Make IT Work wil hier een handje helpen, en werkt daarom mee met het notfound.org initiatief, ondersteund door Childfocus.
We zorgden er alvast voor dat er een foto van een vermist kind wordt getoond wanneer een bezoeker op een niet-bestaande '404 Not Found' pagina terechtkomt op onze website.
Probeer het eens: Zo vinden we hen samen terug
Meer info?
ChildfocusNotFound.org
Wens je dit ook op jouw website?
Ik wil ook een notfound.org 404 paginaGigantische lijst paswoorden opgedoken
Is mijn paswoord veilig?
16 janMet de regelmaat van de klok worden er bedrijven gehacked of worden er verzamelingen gestolen e-mailadressen en paswoorden gelekt.
Recrnt nog ontdekte security specialist Troy Hunt een gigantische lijst met maar liefst 773 miljoen unieke e-mailadressen en 21 miljoen unieke wachtwoorden. Deze verzameling, netjes gerangschikt en te koop aangeboden op hacker-websites, bevat gegevens die in eerdere hacks werden gestolen.
Het bestand van 87 Gigabytes bevat zo maar even 1,160,253,228 (inderdaad 1.1 miljard) unieke combinaties van e-mailadressen en paswoorden!
Artikel op Troyhunt.com Artikel op HLN.beOngeveer 140 miljoen e-mailadressen in deze verzameling zijn 'nieuw', en werden niet eerder gevonden in oudere lijsten met gestolen informatie.
Moet ik mij nu zorgen maken?
Niet onmiddelijk, al raad ik wel aan om hieronder te controleren of jouw e-mail adres in de lijst staat en of jouw paswoord snel geraden kan worden.
Staat jouw e-mail adres op de lijst?
Controleeer op deze website of jouw e-mailadres voorkomt in de lijst.
Voorbeeld:
- Mijn eigen e-mail
adres: Inderdaad,... heeft 7 hits. Gelukkig verander ik zeer frequent al mijn paswoorden, en is er geen probleem :-)
Staat jouw paswoord op de lijst?
Met onderstaande link kan je checken hoe frequent paswoorden voorkomen.
Voorbeelden:
- 'password': 3.645.804 x
- '123': 1,023,001 x
- 'stefke': 337 x
- 'topsecret': 16,684 x
- 'de koe staat in de wei': niet
Hoe sterk is jouw paswoord?
Hier kan je heel eenhoudig testen hoe snel jouw paswoord kan worden geraden door een hacker.
Voorbeelden:
- 'password': onmiddelijk
- '123': 25 nanoseconden
- 'stefke': 8 milliseconden
- 'topsecret': 2 minuten
- 'de koe staat in de wei': een quintillioen jaar (een 1 met 18 nullen)
Wij bieden zelfs hulp van op afstand op jouw smartphone!
Teamviewer QuickSupport for Android of Apple iOS
10 janWij bieden ondersteuning voor onze klanten, bvb. met de instellingen voor e-mail op hun smartphone.
Indien gewenst kunnen wij van op afstand tijdelijk controle nemen van uw smartphone.
Met de gratis app TeamViewer QuickSupport kan dit op een veilige manier en onder volledige controle van de eigenaar van de smartphone (u bepaalt wanneer en of we mogen vanop afstand mogen inloggen).
Download
Teamviewer Quick Support for Android Teamviewer Quick Support for iPhone
Gefilterd op 'blog'