Make IT Work
Jouw website, van A tot Web

Nieuws

Train jouw e-mail software om beter Spam te herkennen

Maak jouw spamfilter slimmer!

18 mrt

Je hebt het al waarschijnlijk gemerkt dat de irritante Spam berichte blijven toestromen in jouw mailbox.

Door correct om te gaan met Spam berichten kan jij niet alleen jouw eigen mailbox cleaner houden, maar ook andere mensen helpen!

Het is belangrijk om jouw e-mail programma de juiste feedback te geven. Alleen zo kan de spamfilter van onze mailserver 'leren' wat echte of foute spam is.

Dit kan je doen door deze twee eenvoudige regels toe te passen.

'Foute' Spam

Het gebeurt dat e-mails verkeerdelijk als 'spam' worden aanzien en terechtkwamen in jouw Spam map. Duid deze in jouw e-mail programma aan als 'niet spam'. De software zou die dan moeten verplaatsen naar jouw inbox.

In Telenet Webmail

Valse spam aanduiden in Telenet webmaim

 

'Echte' Spam

Wanneer echte Spam toch in jouw Inbox terechtkomt, die je deze berichten aan te duiden als 'Dit is Spam'. De software zou dan de mail(s) naar jouw Spam map moeten verhuizen. Verwijder de berichten pas wanneer ze in de Spam map zitten! Verwijder ze vooral NIET uit jouw Inbox. Je moet hem eerst verhuizen naar jouw Spam map, want alleen zo kan jouw e-mail programma het correct 'leren'.

Onze mailserver analyseert alle mails die zo aangeduid worden, en zal niet enkel voor jou maar ook voor alle andere gebruikers beter kunnen inschatten of mails Spam of Ham zijn :-)

Wist je trouwens dat het woordje 'Spam' afkomstig is van een sketch van Month Python?

Spam'Spam' is een afkorting voor spiced ham. Het woord staat intussen synoniem voor ongevraagde e-mail.

In een hilarische sketch van Monty Python kan een echtpaar in een restaurant alleen maar gerechten bestellen op basis van spam (spiced ham), wat trouwens een zeer lage voedingswaarde heeft en echt niet lekker is. Net zo inhoudsloos en smakeloos als...  ongevraagde e-mailberichten.

 

Minder spam - ook in jouw echte brievenbus!

Bovendien is het beter voor het milieu

28 aug

Ondanks het internet, e-mail en on-line kranten, blijft de jaarlijkse papierberg toenemen.

Niets is aangenamer dan het lezen van de krant, een tijdschrift of een goed boek. Ook brieven, kaartjes en tekeningen zijn moeilijk te vervangen. Reclameblaadjes daarnetegen zijn echter enkel nuttig voor wie er graag in snuistert en er de tijd kan voor nemen. Wanneer je jouw reclameblaadjes ongeopend bij het afval gooit, betekenen ze een onnodige verontreiniging van het milieu. Spam dus. Maar dan in jouw echte brievenbus.

Wist je dat je zeer eenvoudig al dit overbodige papier kan vermijden?

Ongeadresseerd reclamedrukwerk

Kleef een antireclamesticker op uw brievenbus. Daarmee kunt u ook aangeven of u nog gratis huis-aan-huis-bladen (gratis pers) wenst of niet. U kunt zo'n sticker gratis aanvragen bij uw gemeente of bij uw intercommunale. Op de website van Fost Plus kunt u met uw postcode snel de contactgegevens vinden.

U kan kiezen tussen een sticker waarbij u nog wel de gratis regionale pers ontvangt, maar niet langer de reclameblaadjes, of een sticker waarmee u beide niet langer ontvangt.

Geadresseerd reclamedrukwerk

Contacteer de afzender en vraag om u te schrappen uit het klantenbestand of de verzendlijst.

Als u geen reclamedrukwerk op naam meer wil ontvangen dat u niet hebt aangevraagd, kunt u zich inschrijven op de Robinsonlijst.

Gefilterd op 'spam'

 

49135 

Laat jij jouw review na? Google Facebook