Make IT Work
Jouw website, van A tot Web

Nieuws

10 gratis websites voor stockfoto's

Een woordje uitleg en... onze keuze

29 jan

Je kent het gevoel: je wil een artikel schrijven voor op jouw webpagina of social media post, en je vind geen leuke foto die past bij het onderwerp. Je kan natuurlijk zelf foto's beginnen nemen met jouw smartphone, maar... geef toe dat je echt wel andere kwaliteiten hebt :-)

Je kan natuurlijk op Google leuke foto's vinden, maar... meestal mag je deze niet gebruiken omwille van het auteursrecht!

Stockfoto's to the rescue!

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het gebruik van stockfoto’s, zo heb je snel foto’s, is er veel keuze en zijn ze van goede kwaliteit. Op sites zoals Shutterstock of iStockPhoto kan je leuke foto's vinden. Is jouw budget echter beperkt? Geen probleem! In onderstaand overzicht vind je 10 websites voor gratis stockfoto’s, waarbij bronvermelding niet nodig is en de foto’s ook voor commerciële doeleinden mag gebruikt worden!

  1. Unsplash Foto’s met hoge kwaliteit. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe stockfoto’s? Abonneer je dan op hun nieuwsbrief en ontvang elke dag maar liefst 10 nieuwe stockfoto’s.
  2. Pexels  Een van onze favorieten! Hier vind je ook gratis stockvideo’s? Ook dan ben je bij Pexels op het juiste adres.
  3. Pixabay Naast foto’s kan je er ook nog terecht voor illustraties, vector afbeeldingen, video’s en muziek.
  4. Picjumbo Geen gewone website voor stockfoto’s, wel een nieuwsbrief waarvoor je je kan aanmelden en op deze manier wekelijks gratis nieuwe stockfoto’s toegestuurd krijgt.
  5. Kaboompics Honderden stockfoto’s van top-kwaliteit. Extraatje: ze tonen bij elke foto een bijhorend kleurenpalet.
  6. Stockio Je vindt er buiten foto’s ook een grote keuze aan vectoren, iconen, video’s en zelfs fonts.
  7. Life of Pix Mooie foto's de mogelijkheid om te zoeken op fotograaf.
  8. Freepik Meer dan alleen stockfoto’s. Op deze website staan zowel gratis als betalende foto’s.
  9. Stocksnap Selecteer op basis van datum, populariteit of views.
  10. JeShoots Voor vrolijke en kleurrijke foto’s.

Wat zijn Stockfoto's?

In tegenstelling tot op maat gemaakte foto's of afbeeldingen, waarbij u een fotograaf of designer een opdracht geeft, maken stockfotografie fotografen en kunstenaars een groot aantal foto's en afbeeldingen over populaire onderwerpen, zoals mensen, reizen, dieren, voedsel, enz. Deze foto's worden stockfoto's genoemd, omdat ze zijn gemaakt in de stijl van de Engelse term “Stock” wat in het Nederlands “Voorradig” of “Op voorraad” betekent.

 

7349