Make IT Work
Jouw website, van A tot Web

Je bent hier: > Metaaldetectie > Nieuws | Vergelijk Kaarten | LIDAR | Overleg met OE | Beginnen | Gevaren | Reinigen | Fotograferen | Foto's Bijknippen | Melden | Determineren | Op Goud Testen | Links | Foto's | Heemkundige Kringen | Boeken

Overzicht van mijn boeken

Als metaaldetectorist sta je niet alleen veel op het veld met detector en schop. Je leest je ook in om zo meer te leren kennen over de streek, de voorwerpen en de geschiedenis ervan. Hieronder kan je een overzicht vinden van de boeken en publicaties die in mijn bibliotheek staan, en wta ik ervan vind.

Laatste aanpassing: 13 apr 2024

BAAC Goed Gevonden - Gevonden Goed

BAAC Goed Gevonden - Gevonden Goed

Gekocht bij BAAC 10 EUR

BAAC 10 jaar door het Stof

BAAC 10 Jaar door het Stof

Auteurs: H.M.M. Geerts, J.M.J. Willems - 2009

Tweedehands gekocht bij De Slegte

Graaf

Kris Van Den Berge uit Buggenhout was en jaar lang aan de slag met zijn metaaldetctor in het Sint-Alexiusbegijnhof in Dendermonde.

Hij groef er maar liefst zeshonderd metaalvondsten op. Ruim 260 ervan bundelde hij in het boek 'Graaf', een prachtig boek met 120 pagina's e hardcover vol mooie foto's die tot de verbeelding spreken.

Nieuwsartikel over dit boek 

Artikel in HLN

Minelab Equinox handbook

Minelab Equinox Handbook (EN)

Auteur: Andy Sabisch - 2019

Gekocht bij Westcoast Detecting 25 EUR

Andy Sabish is een gepassioneerde Amerikaanse detectoramateur, die steeds weer opnieuw schitterende boeken uitbrengt met een massa tips en tricks over het gebruik van bepaalde metaaldetectors.

De orginele handleiding van de Equinox behandelt de werking van de detector en alle technische specificaties. Dit boek van Andy Sabish gaat verder in op de perfeste manier van instellen in diverse zoeksituaties. Dit boek is dus onmisbaar op de boekenplank van de Equinox gebruiker.

Gezocht en Gevonden

Gezocht en Gevonden, Bodemvondsten uit Gent

Auteurs: Denny Bogaert, Michel Krijgsman, Paul Callewaert en Marcel de Putter, 2016

Gekocht bij Marcel de Putter 45 EUR

Een bijzonder mooi boek over een schat aan middeleeuwse bodemvondsten uit Gent. Het gaat om meer dan duizend vondsten die behoorlijk tot de verbeelding spreken en een verrassing zijn voor al wie geïnteresseerd is in de middeleeuwse cultuur. Het is een rijk geïllustreerd, volledig full colour boek van 320 pagina's, verwerkt in een mooie harde kaft. Kortom, een prachtig naslagwerk waar kwaliteit voorop staat en waarbij de vondsten gedetermineerd zijn en meer uitleg gegeven wordt over het gebruik ervan met behulp van illustraties en tekeningen!

Nadat archeologisch onderzoek aan de Waalse Krook in Gent was afgerond, doorzochten vier detectoramateurs bijna een jaar lang de niet-doorzochte grond. Het resultaat was verbluffend. In dit boek onthullen Denny Bogaert, Michel Krijgsman, Paul Callewaert en Marcel de Putter hun (laat)middeleeuwse bodemvondsten. Daarbij wordt uitgebreid verteld over de geschiedenis van Gent, de Waalse Krook, de markante bewoners en natuurlijk al die unieke teruggevonden voorwerpen: insignes, gereedschappen, sieraden, eet-, drink- en keukengerei, kinderspeelgoed, sleutels, munten, muntgewichten. En méér.

Finds Identified I

Finds Identified I (EN)

Auteurs: Kevin Leahy & Michael Lewis - 2018

Gekocht bij Westcoast Detecting 39 EUR

Dit Engelstalige boek is de ideale tool om vondsten te identifiëren. 1200 vondsten worden met 2900 foto's onder de loep genomen.

Het boek werd samengesteld door een team van experten van het befaamde Britsh Museum in Londen. De vondsten gaan van de steentijd tot de 20ste eeuw.

Review op Current Archeology

Finds Identified II - Dress Fittings & Ornaments

Finds Identified II - Dress Fittings & Ornaments (EN)

Auteurs: Kevin Leahy & Michael Lewis - 2020

Gekocht bij Westcoast Detecting 39 EUR

Deel 2 van dit zeer succesvol werk. Ruim 300 pagina's geïllustreerd met 3000 kleurenfoto's. Dit Engelstalige boek is de ideale tool om vondsten te identifiëren.

Het boek werd samengesteld door een team van experten van het befaamde Britsh Museum in Londen. De vondsten gaan van de steentijd tot de 20ste eeuw.

Atlas van de Munten van Belgiƫ

Atlas van de Munten van België

Auteur: Hugo Vanhoudt - 2e druk 2019

Gekocht bij Westcoast Detecting 49 EUR

Herdruk 2019. Inhoudelijk geen wijzigingen sinds de vorige editie.

De 2e uitgave van de Atlas der munten van België (door Hugo Vanhoudt). Na het enorme succes van de eerste versie kon de tweede niet uitblijven.

In tegensteling tot de vorige uitgave is de nieuwe versie enkel vekrijgbaar als gebonden uitgave, bekleed met bibliotheeklinnen, met goudopdruk op de rug.

Met z'n 4000 munten is dit het meest complete overzicht van de munten die in onze streken (België, Zuidelijke Nederlanden) in omloop geweest zijn de laatste 2000 jaar. De oude versie is uitgebreid met de hedendaagse munten tot 2007 alsook een 180-tal oude munten. Ook de afbeeldingen die ontbraken in de vorige uitgave zijn grotendeels aangevuld en de bijhorende teksten werden aangepast waar nodig.

Dit werk is onmisbaar in de bibliotheek van de detectoramateur, archeoloog of muntenverzamelaar!

Munten van Bourgondische, Spaanse en Oostenrijkse Nederlanden, en van de Franse en Hollandse Periode 1434-1830

Munten van Bourgondische, Spaanse en Oostenrijkse Nederlanden, en van de Franse en Hollandse Periode 1434-1830

Auteur: Hugo Vanhoudt - 3e druk 2022

Gekocht bij Westcoast Detecting 90 EUR

De munten van de Bourgondische, Spaanse en Oostenrijkse Nederlanden en van de Franse en Hollandse periode. 1434-1830. Dit nieuwste werk van de hand van Hugo Vanhoudt is eindelijk beschikbaar. Het 625pagina's tellende boek is rijk (in kleur) geïllustreerd.

Het geeft een overzicht van de centrale muntslag in de lage landen van 1434 tot 1830. het beginjaar is gebaseerd op de ordonantie van 23 januari 1434, waarmee Filips de Goede de muntslag in zijn gebieden uniformiseerde. Het eindjaar valt samen met het uitroepen van de Belgische onafhankelijkheid.

Het boek is drietalig, Nederlands, Engels en Frans.

Preview op de website van de auteur

1086 

Laat jij jouw review na? Google Facebook